home > Vele tips voor het maken van originele Uitnodigingen

Vele tips voor o.a. bewerken van uw Uitnodigingen, effecten met foto, kaarten met fotosjabloon, etc.

Gebruik de voorzijde van een kaart ook aan de binnenkant

Wil je een voorzijde van een kaart (of bv een achtergrond) ook in de binnenzijde plaatsen, doe dit als volgt: als de voorzijde is geaktiveerd klik je met de rechtermuis knop in het plaatje en loop je naar "afbeeldingslocatie kopiëren" en klik je daarop. Ga naar de (linker of rechter) binnenkant. Klik op "Voeg foto toe" en daarna op Bladeren. In het vakje bestandsnaam staat nu de cursor te knipperen en je houdt de ctrl toets in en drukt op de V toets, hiermee plak je de bestandlocatie. Klik op openen en dan op uploaden en tenslotte op uitvullen.
Natuurlijk kan je daarna de afbelding transparant maken en er bv tekst overheen zetten.

Ik wil met een blanco voorzijde beginnen

Sleep het plaatje (op de voorzijde) een beetje weg door met de muis de linkermuistoets ingedrukt te houden en de muis bv naar links onder te bewegen. Je ziet nu de randen van het plaatje en rechts bovenin zie je een kruisje. Klik daarop en het plaatje is weg.

Ik wil het plaatje van de kaart kleiner maken

Sleep het plaatje (op de voorzijde) een beetje weg door met de muis de linkermuistoets ingedrukt te houden en de muis bv naar links boven te bewegen. Je ziet nu de randen van het plaatje en rechts onderin zie je een teken met pijltjes. Ga daarop staan en houd de linker muistoets ingedrukt en beweeg met de muis naar links boven.

De tekst in mijn kaart groter maken

Door met de schuif naar rechts te bewegen wordt de tekst groter. Het kader wordt echter niet groter, zodat u ook het kader groter moet maken als de tekst groter is dan het kader.

Effecten met foto

Door op achtergrond te klikken en dan een kleur te kiezen zijn er leuke effecten met bv een zwart wit foto te maken. Klik na het kiezen van een achtergrond kleur op afbeelding en dan voeg foto toe en kies uw foto. Uploaden en uitvullen en dan door in de schuifbalk van transparantie te slepen wordt de foto transparant en krijgt de kleur van de achtergrond. Met een bruine achtergrond wordt de foto sepia.

Kaarten met een foto sjabloon

Na het openen van de kaart klik op afbeelding. Klik op een foto en dan op het 2e plaatje achter plaatsing. Hiermee wordt de volgorde van de foto's en de kaart gewijzigd. Klik op een foto en verwijder deze door op het kruisje te klikken in de rechter bovenhoek. Klik op voeg foto toe, bladeren, foto kiezen, en uploaden. Sleep de foto op de goede plek en draai deze desnoods een stukje. Dan weer de volgorde veranderen en de foto staat erachter. De volgorde van 2 foto's kan worden gewijzigd door op het 1e plaatje achter plaatsing te klikken. Het is een beetje oefenen en expirimenteren maar het resultaat is heel erg leuk.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: