home > Uitnodigingen > Kerstkaarten

De leukste en grappigste Uitnodigingskaarten voor de kerstdagen

Een leuke of mooie of chique uitnodiging Kerstkaart is de eerste stap tot een mooi kerstfeest. Kies hier je kaart en bedenk dat je bij sommige kaarten tevens een eigen foto kan invoegen en de tekst kan aanpassen of verwijderen. Ook de achtergrond kleuren kan je zef aanpassen. Een prachtige kerst uitnodiging is altijd het resultaat. Fijne Kerstdagen.

Uitnodigingskaartmaken.nl is powered by FastCards. Blijf via Facebook op de hoogte van al onze acties en kortingen.

Powered By EXEIdeas

We sturen elkaar kerstkaarten om de kerst wens over te brengen, u weet wel: vrolijke kerst en een gelukkig nieuw jaar. Nederland is kampioen in het versturen van kerst kaarten, gemiddeld versturen we per gezin z’n 40 kaarten en ongeveer 72% van alle gezinnen in Nederland sturen kerstkaarten. Er zit een kleine daling in, sommige jaren gaat het wat slechter dan andere, maar vanaf de jaren 50 is het wel een beetje het zelfde gebleven. Wel zien we dat steeds meer mensen hun kerst wens op een andere manier overbrengen. Dat doen zij bijvoorbeeld via een sms, facebook of per mail. Toch vind de ontvanger het leuker om een kaartje te krijgen, dat voelt toch wat persoonlijker aan dan wanneer je je hele adres boek van je telefoon of mail het zelfde bericht stuurt.

Kerstwensen uitbrengen doen we al heel lang, Al sinds de middeleeuwen. Toen gaven we elkaar alleen nog geen kaarten, want die bestonden nog niet. Meestal was het een houtsnijwerkje met een religieus beeld erop. Maar in 1843 was er ene Sir Henry Cole en die had geen zin meer om zoveel hand geschreven brieven te schrijven dus gaf hij opdracht aan een tekenaar om een kerstkaart te ontwerpen. De kerstkaart werd immens populair en veroverde al snel heel Engeland, Europa volgde  al snel daarna. De tekenaar had ook de legendarische zin ‘A merry Christmas and a happy new year to you’’verzonnen, die wij vandaag de dag nog tegen komen op veel kerstkaarten. 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: